Εύκολες συνταγές

Αλμυρά μπισκότα με ταχίνι Συνταγή

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να μαγνητίσετε τις γεύσεις σας με αυτά τα απολαυστικά αλμυρά μπισκότα με ταχίνι! Αυτή η μοναδική συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του ταχινιού με αλμυρές γεύσεις, με αποτέλεσμα μια απολαυστική απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Αυτά τα μπισκότα είναι υπέροχα τραγανά εξωτερικά και έχουν μια απαλή υφή που λιώνει στο στόμα στο εσωτερικό. Είτε διοργανώνετε μια συγκέντρωση είτε απλά λαχταράτε ένα γευστικό σνακ, αυτά τα αλμυρά μπισκότα σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τόσο την οικογένεια όσο και τους φίλους σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι
Σουσάμι

1/2 φλιτζάνι
Ταχίνι

1/4 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι
Νερό

1
Αυγό

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Κρεμμύδι σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτά τα αλμυρά μπισκότα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπάμε ή πιρούνι
– Ταψί
– Περγαμηνόχαρτο
– Μεζούρες και κουτάλια
– Φούρνος

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το σουσάμι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη και την πάπρικα. Χτυπήστε το καλά για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν αναμειχθεί ομοιόμορφα.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το νερό και το αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά.
4. Προσθέστε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Εάν η ζύμη σας φαίνεται πολύ στεγνή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό, μία κουταλιά της σούπας τη φορά.
5. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, παίρνουμε μικρές μερίδες και τις πλάθουμε σε στρογγυλά μπισκότα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας ή μια σέσουλα cookie για αυτό το βήμα.
6. Τοποθετήστε τα διαμορφωμένα μπισκότα στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
8. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα αλμυρά μπισκότα με ταχίνι είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή και τη μέτρηση των υλικών, την προετοιμασία της ζύμης, τη διαμόρφωση των μπισκότων και την προθέρμανση του φούρνου. Ο χρόνος ψησίματος διαρκεί επιπλέον 12-15 λεπτά. Έτσι, μέσα σε περίπου 35 λεπτά, θα έχετε μια παρτίδα από νόστιμα αλμυρά μπισκότα έτοιμα να τα απολαύσετε!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Αν θέλετε να κάνετε αυτά τα αλμυρά μπισκότα κατάλληλα για vegans, υπάρχουν καλά νέα! Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ήδη συστατικά φιλικά προς τους vegan. Το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το νερό, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη και η πάπρικα είναι όλα φυτικά συστατικά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η μάρκα ταχινιού που θα επιλέξετε δεν περιέχει πρόσθετα ζωικής προέλευσης. Όσο για το αυγό, μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με ένα κατάλληλο υποκατάστατο αυγού vegan, όπως λιναρόσπορο ή σάλτσα μήλου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε χτυπήσει καλά τα υγρά συστατικά για να πετύχετε ένα λείο και καλά αναμεμειγμένο μείγμα.
– Όταν συνδυάζετε τα υγρά και τα ξηρά συστατικά, ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε σκληρά cookies.
– Για πρόσθετη γεύση, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο σουσάμι πάνω από κάθε μπισκότο πριν το ψήσετε.
– Αν προτιμάτε πιο πικάντικο λάκτισμα, μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας μια πρέζα πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι στη ζύμη.
– Προσέχετε τα μπισκότα όσο ψήνονται, καθώς οι θερμοκρασίες του φούρνου μπορεί να διαφέρουν. Βγάλτε τα από το φούρνο όταν οι άκρες ροδίσουν για τέλεια υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
1g

Χοληστερόλη
10 mg

Νάτριο
150 mg

Υδατάνθρακες
9g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
0g

Βιταμίνη Α
2% DV

Βιταμίνη C
0% DV

Ασβέστιο
4% DV

Σίδερο
6% DV

*Οι τιμές που παρέχονται είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την παρουσίαση αυτών των αλμυρών μπισκότων με ταχίνι, μπορείτε να τα σερβίρετε σε διακοσμητική πιατέλα ή πιατέλα. Ρίξτε λίγο επιπλέον σουσάμι από πάνω για μια πρόσθετη οπτική γοητεία. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με μια σάλτσα, όπως χούμους, τζατζίκι ή ένα πικάντικο aioli για να αναδείξετε το γευστικό προφίλ.

Αυτά τα αλμυρά μπισκότα μπορείτε να τα απολαύσετε ως αυτόνομο σνακ ή να τα σερβίρετε μαζί με άλλα ορεκτικά. Κάνουν μια απολαυστική προσθήκη σε μια πιατέλα τυριού, προσφέροντας μια μοναδική πινελιά σε παραδοσιακά συνοδευτικά όπως κράκερ ή κριτσίνια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα σερβίρετε μαζί με μια φρέσκια σαλάτα ή σούπα για ένα πλήρες γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα αλμυρά μπισκότα σας φρέσκα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν νόστιμα έως και 5 ημέρες. Εάν ζείτε σε ζεστό και υγρό κλίμα, είναι καλύτερο να τα φυλάτε στο ψυγείο για να διατηρήσετε την τραγανότητά τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτά τα αλμυρά μπισκότα ενσωματώνουν πολλά συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Το ταχίνι, που παρασκευάζεται από αλεσμένους σπόρους σουσαμιού, είναι μια καλή πηγή υγιών λιπών, πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βασικών μετάλλων όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος. Οι σπόροι σουσαμιού είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.

Επιπλέον, το ελαιόλαδο παρέχει μονοακόρεστα λίπη, τα οποία μπορούν να προάγουν την υγεία της καρδιάς. Η χρήση σκόνης σκόρδου και σκόνης κρεμμυδιού προσθέτει γεύση ενώ δυνητικά προσφέρει ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αν και αυτά τα μπισκότα πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο ως απόλαυση, τα συστατικά τους παρέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν σε μια ολοκληρωμένη δίαιτα.

Παρόμοιες συνταγές

Αν έχετε απολαύσει αυτά τα αλμυρά μπισκότα με ταχίνι, ίσως θα θέλατε επίσης να εξερευνήσετε παρόμοιες συνταγές που περιλαμβάνουν σουσάμι και γευστικά μπαχαρικά. Μερικές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν κρακεράκια σουσαμιού, ψωμάκια μεσανατολικού τύπου, όπως ψωμί manakish ή za’atar, ή ακόμα και πειραματισμό με άλλα αλμυρά μπισκότα με βότανα και μπαχαρικά όπως δεντρολίβανο ή κύμινο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή προέρχεται από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Μέσης Ανατολής και των περιοχών της Μεσογείου. Δημοφιλείς μάγειρες και πηγές τροφίμων που έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτών των αλμυρών μπισκότων περιλαμβάνουν διάσημους σεφ όπως ο Ottolenghi, ο οποίος συχνά ενσωματώνει ταχίνι στα πιάτα του, και παραδοσιακά πιάτα από λιβανέζικη και ισραηλινή κουζίνα.

Συνδυάζοντας διάφορες γεύσεις και τεχνικές από αυτές τις διαφορετικές πηγές τροφίμων, αυτή η συνταγή προσφέρει μια μοναδική αλλαγή στο κλασικό μπισκότο, μεταφέροντάς το πέρα ​​από τη σφαίρα των γλυκών απολαύσεων και στη σφαίρα της αλμυρής απόλαυσης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button