Εύκολες συνταγές

Συνταγή για Crumble αχλαδιού

Συνταγή Pear Crumble

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των αχλαδιών με ένα τραγανό και βουτυρένιο crumble topping. Αυτή η συνταγή για crumble αχλαδιού είναι μια τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών, καθιστώντας την μια ευχάριστη απόλαυση για κάθε περίσταση. Τα μαλακά, ζουμερά αχλάδια συμπληρώνονται από ένα ζεστό μείγμα μπαχαρικών και ένα γενναιόδωρο στρώμα εύθρυπτης καλοσύνης.

Συστατικά

<πίνακας>

Για τη γέμιση
Για το Crumble Topping

– 6 ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
– 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι τυλιγμένη βρώμη

– 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
– 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/2 φλιτζάνι κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

– 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για θρυμματισμένο αχλάδι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ: Χρησιμοποιήστε πολλά μπολ για να ξεχωρίσετε και να ανακατέψετε τη γέμιση και τα υλικά της επικάλυψης.
– Αποφλοιωτής: Ένας αποφλοιωτής θα σας βοηθήσει να ξεφλουδίσετε εύκολα τα αχλάδια πριν τα κόψετε σε φέτες.
– Μαχαίρι και ξύλο κοπής: Χρησιμοποιήστε αυτά τα εργαλεία για να ξεφλουδίσετε και να κόψετε τα αχλάδια σε λεπτές, ομοιόμορφες φέτες.
– Μεζούρες και κουτάλια: Οι ακριβείς μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για τα καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε μεζούρες και κουτάλια για να μετρήσετε με ακρίβεια τα συστατικά.
– Ταψί: Επιλέξτε ένα κατάλληλο ταψί για να κρατήσετε τη γέμιση αχλαδιού και την επικάλυψη.
– Φούρνος: Θα χρειαστείτε φούρνο για να ψήσετε το αχλάδι σε χρυσαφί τελειότητα.
– Πιάτα και σκεύη σερβιρίσματος: Ετοιμάστε κομψά πιάτα και σκεύη σερβιρίσματος για να παρουσιάσετε το νόστιμο αχλάδι σας.

Προετοιμασία

Προετοιμασία της γέμισης:

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αχλάδια σε φέτες, την κρυσταλλική ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την αλεσμένη κανέλα, το αλεσμένο μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το άμυλο καλαμποκιού. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα αχλάδια με το μείγμα.
3. Μεταφέρετε τη γέμιση αχλαδιού σε ένα λαδωμένο ταψί απλώνοντάς το ομοιόμορφα.

Προετοιμασία του Crumble Topping:

1. Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, την τριμμένη κανέλα και το αλάτι.
2. Προσθέστε το κρύο ανάλατο βούτυρο στα στεγνά υλικά. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής, δουλέψτε το βούτυρο στο μείγμα μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

1. Πασπαλίστε ομοιόμορφα την επικάλυψη crumble πάνω από την έτοιμη γέμιση αχλαδιών στο ταψί.
2. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη και να φουσκώσει η γέμιση.
3. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το αχλάδι από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για crumble αχλαδιού είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεφλουδίσετε, να ξεφλουδίσετε και να κόψετε σε φέτες τα αχλάδια, καθώς και την ανάμειξη της γέμισης και την επικάλυψη θρυμματισμού. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 40 λεπτά. Έτσι, συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να έχετε ένα λαχταριστό crumble αχλαδιού έτοιμο να το απολαύσετε σε μόλις μία ώρα περίπου.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για βέγκαν αχλάδι crumble, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις. Αντικαταστήστε το βούτυρο με vegan βούτυρο ή μαργαρίνη, φροντίζοντας να είναι κρύο και κομμένο σε κύβους. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε ένα γλυκαντικό φυτικής προέλευσης αντί για κρυσταλλική ζάχαρη και επιλέξτε τυλιγμένη βρώμη που είναι πιστοποιημένη χωρίς γλουτένη εάν είναι απαραίτητο. Κάνοντας αυτές τις εναλλαγές συστατικών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νόστιμη vegan εκδοχή του κλασικού αχλαδιού.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, Πώς να μαγειρέψετε

  • Χρησιμοποιήστε ώριμα αλλά σφιχτά αχλάδια για τη γέμιση. Πρέπει να είναι γλυκά και ζουμερά, αλλά όχι πολύ μαλακά.
  • Ρυθμίστε τη γλύκα της γέμισης ανάλογα με το γούστο σας. Αν προτιμάτε ένα πιο γλυκό κράμπλ, προσθέστε λίγη περισσότερη ζάχαρη στη γέμιση αχλαδιού.
  • Για μια επιπλέον πινελιά γεύσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα γέμισης αχλαδιού.
  • Όταν φτιάχνετε το crumble topping, βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι κρύο. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια λεπτή και εύθρυπτη υφή.
  • Μπορείτε ελεύθερα να προσαρμόσετε την επικάλυψη crumble προσθέτοντας ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή σπόρους για περισσότερη τραγανότητα και γεύση.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε απλώσει ομοιόμορφα την επικάλυψη crumble πάνω από τη γέμιση αχλαδιού για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο και ένα ισορροπημένο επιδόρπιο.
  • Σερβίρετε το κράμπλ αχλαδιού ζεστό, κατευθείαν από το φούρνο, για την καλύτερη γεύση και υφή. Γεμίστε το με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για μια απολαυστική απόλαυση.
  • Τα υπολείμματα αχλαδιού μπορούν να ξαναζεσταθούν στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ή να τα απολαύσετε κρύα ως νόστιμο πρωινό.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
300

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
30 mg

Νάτριο
150 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
48 g

Διαιτητικές ίνες
5 g

Σάκχαρα
26g

Πρωτεΐνη
3g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε το κράμπλ του αχλαδιού, βάλτε γενναιόδωρες μερίδες σε ατομικά μπολ ή πιάτα γλυκού. Για μια κομψή πινελιά, μπορείτε να ξεσκονίσετε λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω ή να περιχύσετε με σάλτσα καραμέλας για πρόσθετη γλυκύτητα. Συνοδέψτε το κραμπλ αχλαδιού με μια μπάλα παγωτό βανίλια, σαντιγί ή μια κούκλα ελληνικό γιαούρτι. Η κρεμώδης και δροσερή πλευρά συμπληρώνει τέλεια το ζεστό κράμπλ.

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ποικιλία, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να σερβίρετε το κράμπλ αχλαδιού μαζί με μια φρουτώδη κομπόστα ή ένα κουλούρι από μούρα για μια λάμψη. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με ένα τσάι με φρούτα ή ένα πλούσιο φλιτζάνι καφέ για να βελτιώσετε τη συνολική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε το θρυμματισμένο αχλάδι που έχει απομείνει, αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Βάλτε το κράμπλ στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, το ξαναζεσταίνετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε το crumble κρύο, κατευθείαν από το ψυγείο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για crumble αχλαδιού προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία χάρη στα υγιεινά συστατικά της. Τα αχλάδια είναι γεμάτα με διαιτητικές ίνες, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την πέψη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν τη συνολική ευεξία. Το crumble topping παρέχει μια καλή πηγή ενέργειας από τη βρώμη και προσθέτει ένα ικανοποιητικό τραγανό αποτέλεσμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε αυτό το επιδόρπιο με μέτρο, καθώς περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και λίπη.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή κράμπλ με αχλάδι, ίσως θα θέλατε να εξερευνήσετε και άλλες παραλλαγές κράμπλ με βάση τα φρούτα. Σκεφτείτε να δοκιμάσετε crumble μήλου, crumble ροδάκινου ή μικτό κράμπλ μούρων. Το καθένα φέρνει τις δικές του μοναδικές γεύσεις και υφές, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε τη γλυκύτητα διαφορετικών φρούτων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button